Snickerskaka

 

350 g jordnötssmör med krisp
2 dl sirap
1 dl strösocker
8 dl cornflakes/majsflingor ( Jag tar mina i handen och krashar dem i lite mindre bitar.)
200 g choklad ( jag använder mjölkchoklad men mörk choklad går oxså bra! )
Ev. en näve jordnötter som hackats fint
Gör så här:
  • Klä en liten plåt med  bakplåtspapper (ju större form, desto tunnare rutor!).
  • Värm (koka ej!) jordnötssmör, sirap och socker i en rymlig kastrull, det ska bli lösare i konsistensen och väl blandat.
  • Blanda ner cornflakes och ev jordnötter och bred ut smeten i formen, ställ kallt 1 timme.
  • Smält chokladen försiktigt i vattenbad och bred ut den på kakan, ställ kallt ytterligare 1 timme.
  • Skär rutor i passande storlek och njut!
Dessa kan med fördel förvaras i kylen eller frysas ner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0