Göra egna talgbollar

Detta gjorde jag ifjol och naturligtvis ska fåglarna få mat även i år !

Nu under vintern måste fåglarna få lite gotta! Vill ju gärna hålla fåglarna vid liv under vintern och göra så de trivs i vår trädgård!! Räknar ju kallt med att till sommaren ska de mata sina fågelungar med massor av mygg och andra otrevliga kusar!!
Det här pysslet passar även att göra med barnen!
pikant-042.JPG
Göra egna talgbollar är busenkelt. Jag brukar ha fågelfröer i olika formar( Ex kakformar eller i vanliga plastmuggar), stick ner ett grövre snöre att hänga upp den i, häll sedan smält cocosfett över och låt stela innan man hänger ut dem.

Foto ovan av lillamyspyssel.blogg.se


Allas vår mysfarbror Ernst blandade fröer och osaltat fett och kletade in det i en kopp. Snöret fäste han i örat på koppen och hängde ut koppen med dess innehåll! Blandar man fröer och nötter själv bör man tänka på att ev jordnötter och det fett man avänder ska vara osaltade.
En billig frömatare kan man göra själv av en tom petflaska. Gör 2 hål vid sidorna på botten och trä genom ett grövre snöre alt. en ståltråd. Nedan görs också 2 hål på motsatt sida och därigenom träs en pinne som blir själva sittpinnen för fåglarna. Strax ovan sittpinnarna skärs 2 lagom små hål för att fåglarna ska kunna nå att äta fröna.

Foto ovan av; Clara Lidström

 
 
 

Sticka en kofta

Vill sticka en kofta.....
Tror det blir den här ev i lite mörkare grå?
 
Den på bilden är gjord av Drops Eskimå.
 

RSS 2.0