Garanterat kalorifria bakverk!

Beskrivningen från 101ideer.se
Foto: Tommy DurathMuffins, kanebulle och rulltårta

Du behöver:
➜ Remsor av stickat och filtat material – kan klippas av ylletröjor som har tvättats för varmt och tumlats så att de har tovat ihop sig. Du kan också använda yllejersey, finns som metervara på Panduro, eller fleece och velour.
➜ Ärmmuddar från tunn tröja.
➜ Strössel och pärlsocker – använd små pärlor av valfri färg.
➜ Extra stark sytråd och vanlig sytråd i matchande färg.
➜ Blommor av filt eller små rosor av satin för dekoration, finns hos Panduro.
➜ Sax, synål.Muffins
Gör så här:
1. Klipp 2 st remsor av filt, 14 x 35 cm, en i vardera färg. Vik dem dubbla utmed längden. Lägg i hop de vikta remsorna med varandra och rulla ihop dem. Rulla gärna lite snett så att de förskjuts en aning och går i en nedåtgående spiral.
2. Fäst remsornas kortsidor med några stygn för hand. Putsa bort lite av det överflödiga filttyget på undersidan, så att bottnen blir mer plan.
3. Trä en ärmmudd om din muffins och klipp av ärmen ca 4 cm nedanför botten. Vik in ärmens kanter och sy fast för hand.
4. Sy för hand fast pärlorna lite glest strösslade över din muffins. Blomman kan antingen limmas fast eller sys fast för hand

Kanelbulle

Gör så här:
1. Klipp 2 st remsor av filtat material, 6,5  x 43 cm. Använd två olika nyanser av brunt.
2. Vik in den ena remsans långsidor mot varandra, så att de möts längs mitten. Sy ihop för hand med enkla kaststygn (A). Upprepa med den andra remsan.
3. Lägg ihop de båda bruna remsorna med sömmarna mot varandra. Ta tag i kortändarna och vrid så att de tvinnar sig runt varandra (B). De tvinnade remsorna snor du sedan ihop i en knut och drar ner kortändarna så att de hamnar på bullens undersida (C).
4. Sy för hand fast kortändarna på bullens undersida. Fäst ev med ett par stygn, så att bullens form håller ihop.
5. Sy fast pärlor glest strödda över bullen.

Rulltårta

Gör så här:
1. Klipp 2 st remsor av filtat material, 5 x 35 cm. Använd två olika färger.
2. Vik in den ena remsans långsidor mot varandra, så att de möts längs mitten. Sy ihop för hand med enkla kaststygn. Upprepa med den andra remsan (A).
3. Lägg ihop de båda remsorna med sömmarna mot varandra. Rulla ihop dem till en snurrad ”kaka”, med den mest degliknande färgen ytterst.
4. När du har snurrat klart, klipp av den inre syltfärgade remsan så att den blir aningen kortare än den degliknande ytterremsan.
5. Sy för hand fast remsornas kortändar. Ett par stygn kors och tvärs genom kakans olika lager gör att den håller ihop bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0