Fröpåsar

Nu när hösten är här är det perfekt att ge sig ut i trädgården ( eller nån väns om man bor i lgh) och leta och ta reda på fröer.
Akleja, krasse, luktärter, tomater, gurka, squash osv osv. Listan kan göras lång.
Många ettåriga blommor sätter fröer som är väl värda att ta reda på.
Billigt och enkelt.
Jag samlar alla fröer och torkar dem, sen kan man antingen lägga dem i ett kaffefilter och stänga igen med tejp eller ett gem. Skriv namnet på!
Eller så kan man vika en fröpåse av något vackert papper eller i vitt!
Så här viker man;

1. Ta ett vanligt ark eller sida ur en tidning. Vik ena hörnet mot motsatt långsida.

2. Vi är ute efter en kvadrat. Därför ska den överflödiga rektangulära biten på ovansidan bort. Utan sax görs detta enklast genom att vika rektangelns kant fram och tillbaka några gånger. Gör det tills det blir lätt att riva längs vikningen.

3. Du har nu en triangel där undersidan har en vikt kant. Nu kan du föra in det ena nedre hörnet in genom det andra hörnets öppning. Lirka lite tills hörnen är jämt placerade och det börjar se ut som ett uppfällt kuvert. Pressa till kanterna. Det behöver inte vara perfekt.

4. De två översta flikarna går nu att sära på och du kommer att se att det bildats en ficka med botten. Här häller du i dina fröer.

5. För att tillsluta viker du kuveret rakt över ungefär på mitten. Du ska helts få en liten flik som sticker över kanten.

6. Denna flik kan sedan föras in i bottenöppningen. Nu är det mindre chans att fröpåsen öppnar sig. Har du penna med dig skriver du direkt på påsen vad du hittat.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0