Koka knäck i micron

  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 dl hackad mandel eller annan smaksättning av valfri sort
  • 40 knäckformar
 

Tillagning:

  1. Blanda socker, grädde och sirap i en stor glas eller porslinsskål.
  2. Rör om så att allt blandas väl.
  3. Koka i mikron i 8 minuter på full effekt. Ta ut och rör då och då. OBS skålen är varm så använd grytvantar.
  4. Temperaturen på knäcken ska bli 121 grader. Använd en stektermometer och kolla temperaturen mot slutet. Gör kulprovet också genom att droppa några droppar knäck i ett glas med kallt vatten. Kan du forma fasta kulor med fingrarna är knäcken klar.
  5. Knäck med mandel: Hacka mandeln grovt. Blanda i mandeln när knäcken kokt klart. Koka sedan knäcken någon halv minut till i mikron på full effekt så att temperaturen åter går upp till 121 grader. 
    Ett annat alternativ är att blanda ner krossade polkagrisgodisar.
    Eller att krydda med saffran...
  6. Ställ ut knäckformarna på en bricka.
  7. Fördela knäcken med en sked i formarna eller häll från en kanna.
  8. Låt knäcken svalna och smaska på....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0