Koka knäck i micron
- 1 dl socker
- 1 dl grädde
- 1 dl sirap
- 1 dl hackad mandel eller annan smaksättning av valfri sort
- 40 knäckformar

Tillagning:
- Blanda socker, grädde och sirap i en stor glas eller porslinsskål.
- Rör om så att allt blandas väl.
- Koka i mikron i 8 minuter på full effekt. Ta ut och rör då och då. OBS skålen är varm så använd grytvantar.
- Temperaturen på knäcken ska bli 121 grader. Använd en stektermometer och kolla temperaturen mot slutet. Gör kulprovet också genom att droppa några droppar knäck i ett glas med kallt vatten. Kan du forma fasta kulor med fingrarna är knäcken klar.
- Knäck med mandel: Hacka mandeln grovt. Blanda i mandeln när knäcken kokt klart. Koka sedan knäcken någon halv minut till i mikron på full effekt så att temperaturen åter går upp till 121 grader.
Ett annat alternativ är att blanda ner krossade polkagrisgodisar.
Eller att krydda med saffran... - Ställ ut knäckformarna på en bricka.
- Fördela knäcken med en sked i formarna eller häll från en kanna.
- Låt knäcken svalna och smaska på....
Kommentarer
Trackback