Tryffel

Nu så här dagarna före jul passar det bra med lite ätbara pyssel.

Apelsintryffel

Till ca 20-30 tryfflar:
250 g kvalitetschoklad 70%
1.5 d lvispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
ca 1 msk valfri smak ex. pepparkakskryddor, rom, whiskey, pepparmintsolja, chili, kanel, flingsalt etc

Gör så här

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer alt. riv den på ett rivjärn.

2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.

3. Smaksätt med valfri smak och mixa ihop.

4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.

5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i siktad kakao eller i florsocker.

 
Vill man kan man lägga sina tryfflar i små formar, lägga dem i en liten vacker papplåda eller cellofanpåse med vackert snöre och ge bort i julklapp eller som gå bort-present till värdinnan eller värden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0