Pelargonkaka
De doftpelargoner man använder i ex en sockerkaka med citronsmak är de med citron, citron/rosdoft när man gnider på bladen. Doftpelargoner med citronsmak passar även mycket bra att ha när man lagar fisk i ugn.
Det finns också doftpelargoner med mint-lukt/smak som passar bra att blanda i en mjuk chokladkaka eller de med apelsindoft om man hellre föredrar detta.

Man tar valfri sockerkakssmet.
Riv gärna lite citronskal och blanda i smeten. Hacka även blad från doftpelargon fint och blanda i 1-2 matsked i smeten.
Grädda enligt anvisning. Låt kakan svalna.
Glasyren görs av florsocker, lite äggvita och citronsaft tills blandningen är seg. Blanda även i hackade doftpelargonblad.
Vill man kan man dekorera med blad eller blommor.
Det finns en mängd olika doftpelargoner man kan ha i kakor eller matlagning med olika smaker och dofter.
OBS! Doftpelargonerna ska ju inte vara besprutade om man använder dem i matlagningen.....
Kommentarer
Trackback